ONZE LEDEN

LIza Kint

Liza stond al jong op het podium en zong zich steeds in de prijzen bij de soundmix playbackshows. Vervolgens kwam ze bij het Kindercabaret "het Talent" als lid en toen de toenmalige leiding stopte nam ze de leiding over. Vervolgens kwam ze ook bij de BAC maar dat werd toch een beetje te druk dus moest ze helaas weer afhaken bij de BAC. Omdat we in 2022 dringend een vervangster nodig hadden kwam ze terug en ze omdat ze er toch wel heel erg veel plezier mee beleeft blijft ze nu als vast lid.

Ronnie Dumez

Door ziekte van onze vaste drummer is Ronnie in februari 2019 bij de BAC gekomen, Hij werd tegelijk in het diepe gegooid want moest al snel meedoen met de jaarlijkse voorstellingen in maart in het Meulengat. Maar het voelde goed, hij kreeg al vrij snel een nieuw drumstel. Hij is dan ook als lid toegetreden tot de BAC en wordt zeer gewaardeerd en zal nog vaak van zich laten horen.

Geert de Vos

Geert heeft al allerlei muzikale hoogtepunten gekend en is dus zeker geen onbekende in de regio. In 2020 kwam hij bij de BAC als invaller toetsenist en is vanaf 2021 een vast bandlid.

Ramon den Boer

Al vele jaren helpt Ramon bij de BAC. Bij de techniek was hij altijd bereid te helpen, zowel bij het licht als het geluid. Vanaf 2019 is hij officieel lid geworden en heeft de verantwoording van de verlichting. Verder zal hij als rechterhand van Chris Dieleman ook bij het geluid helpen. Al vele jaren heeft hij dit ook gedaan bij het Talent. Omdat zijn opa, Jaap Maas, ook lid in de BAC is hij tegelijk 100% ingewerkt.

Lobke de Bruijne

Lobke kwam in het seizoen 2018-2019 eigenlijk alleen maar voor een verrassingsact voor haar Opa (Diederick, onze voorzitter) Samen met haar neef Dennis speelden ze een moeilijk nummer op de gitaar. Maar al snel zong ze ook mee met het koor en dat is haar goed bevallen. Vanaf het seizoen 2019-2020 is ze dan ook volledig lid geworden en laat ze zien dat er ook voor jeugd ook bij de BAC plaats, aandacht en mogelijkheden zijn. Ze speel ze ook op een basgitaar, naast het zingen en acteren.

Tonie de Smet

Tonie komt uit Spui en is lid sedert 2015. Een jong lid dus nog eigenlijk, maar wel zeer gewaardeerd. Tonie is een geweldige toneelspeler en heeft daarbij al veel meegemaakt. Wie is er bv al zo vaak getrouwd als hij. Maar ook bij zang heeft hij getoond alles aan te durven en kunnen. Hij nam aarzelend een liedje over van iemand die door ziekte geveld werd maar Tonie deed het graag en goed. Uiteindelijk hebben ze het ook nog eens samen gezongen. Zingen is dan ook een belangrijk onderdeel geworden. Hij helpt ook bij het decor en weet steeds meer over de installaties van de BAC.

Teunie Benjaminsz

Teunie komt uit Sluiskil en is lid sedert 1971. Als vrouw van Diederick en schoondochter van 2 oud-bac-leden en dochter van ouders die in een toneelvereniging speelden kon het niet anders dan dat ze ook lid van de BAC werd. Ze vervult al zeer vele jaren het penningmeesterschap, met alles wat daarbij hoort. Verder doet ze mee met schetsjes of andere acts maar vooral ook met zang. Ze zingt eigenlijk altijd wel een keer samen met haar man en als het kan ook met haar dochters. Ze regelt de contact met het Meulengat en staat altijd klaar voor de registratie van donateurs, kaarten en het regelen van de verlotingen.  

Sylvia de Koeijer

Sylvia komt uit Sluiskil en is lid sedert 1991. Naast haar hobby, haar eigen moestuin, is Sylvia altijd bezig met muziek. Country heeft haar voorkeur, ook bij de BAC, maar doet gerust ook iets anders. In de eerste jaren deed zo grote rollen in schetsjes. Ze ging op een gegeven moment ook op gitaarles bij Diederick om vervolgens eerst af en toe en later fulltime bandlid te worden. Haar sololiedje blijft ze doen en als we nog mensen voor een komische schets nodig hebben kunnen we altijd bij haar terecht.

Suus van der Linden

Suus komt uit Sluiskil en is lid sedert 1990. Ze was vroeger een fanatieke zangeres maar helaas is dat verminderd i.v.m. problemen met haar keel. Nu doet ze het wat rustiger aan, geen sololiedjes meer voor haar maar ze zingt nog graag met het koor mee. Bij schetsjes zijn er altijd die speciale suus-rollen. Niemand die dat beter kan dan zij. Ze komt graag samen met Diny naar de oefenavonden en bij ieder ander evenement is ze er altijd bij. Ze zit dan ook in werkgroepen en in het bestuur.

Natasja de Bruijne

Natasja woont in Sluiskil en is lid sedert 1993. Ze staat in het dorp bekend als de vrouw van de bakker en/of de dochter van Diederick en Teunie. Ze begon haar podium-carrière bij kinder- en jeugdcabaret Het Talent en toen ze daar te oud voor was deed ze de overstap naar de BAC. Iedereen wist dus al dat ze talent had en dat is alleen nog maar verder gegroeid. Bij de schetsjes doet ze mee maar haar voorliefde ligt toch bij de zang.

Martin Daemen

Martin Daemen woont nu in Sas van Gent en is lid sedert 2013. U ziet hem niet op het podium maar hij is wel altijd in de zaal, achter de knoppen bij de techniek. Deze mensen hebben we ook hard nodig. Zo zorgt hij voor de registratie van de teksten. Ook is hij tijdens de oefenavonden en de voorstellingen onmisbaar want dan bediend hij de auto-cue. Wij zien hem niet, maar we zien wel zijn teksten, en dat geeft altijd dat kleine stukje onmisbare zekerheid.

Juleen Coppejans

Juleen komt uit Sluiskil maar woont al lang in Westdorpe en was lid sedert 1966. Ze kwam iedere oefenavond graag naar Sluiskil, haar geboortedorpje. Een programma zonder sololiedjes van Juleen is niet voor te stellen. Bij schetsjes speelde ze graag mee en ze had ook invloed over hoe we er allemaal uitzien en bij staan. Ze eiste van haarzelf 100% inzet en perfectie maar probeert dat ook zover te krijgen bij de andere leden. Door haar bijna 60 jarig lidmaatschap was ze een vertrouwd gezicht bij de BAC

Jaap Maas

Jaap komt van Spui maar woont al lang in Sluiskil en is lid sedert 1998. Het was gewoon een kwestie van tijd dat Jaap bij de BAC kwam want als je hem iets vraagt is hij altijd bereid om te helpen. Toen er wat extra mannen nodig waren voor de techniek, decor en opbouw was hij al snel aanwezig en zo kwam hij steeds dichter bij het podium. Ook hij wilde wel eens schitteren met een sololiedje en dat is nu een vast onderdeel van het programma. En nog steeds helpt hij waar het nodig is.

Diny Hopstaken

Diny komt uit Sas van Gent en woont nu in Sluiskil en is lid sedert 1998. Haar man kwam als eerste bij de BAC en Diny kwam altijd mee om hem te helpen. Samen deden ze ook aan volksdansen en Diny begon als snel mee te helpen met onze kleding. Nadat ze ook eens op het podium kwam met een dansje bleef ze als volwaardig lid meedraaien. Bij veel schetsjes heeft ze een rolletje en weet ze net dat extra stukje amusement te brengen. Voor haar is dit een echte ontspanning, ze houd van de gezellige oefenavonden, de spanning voor de voorstelling en ook  het succes en de reacties erna.

Diederick Benjaminsz

Diederick komt uit Sluiskil en is lid sedert 1959. Als broer van 2 ereleden en zoon van de mensen die de BAC hebben opgericht heeft hij al veel ontwikkelingen meegemaakt bij de BAC. De laatste tientallen jaren is hij ten eerste voorzitter. Maar als leider van de band staat hij nog bekender en zijn stem en zijn gitaar hoor je op vele evenementen. Ook bij de BAC is hij bijna altijd met zijn gitaar bezig en zingt ook diverse liedjes. Hij is een groot voorbeeld voor de leden en ook een bindende factor binnen onze groep.

Danny van Hamme

Danny Van Hamme komt uit Sluiskil en woont in Terneuzen en is lid sedert 1996. Al op jonge leeftijd kwam hij via zijn ouders in contact met de BAC, is een echte Sluiskillenaar en zo kwam hij dan ook bij de groep. Danny zingt graag en het maakt hem niet uit of het nu solo of met het heel koor is. Toneelspelen hoort bij hem en Danny hoort bij de schetsjes van de BAC. Maar ook bij decor en zo werkt hij hard mee om iedere keer weer een geweldige voorstelling te verzorgen.

Chris Dieleman

Chris Dieleman komt uit Sluiskil en woont nu in Serooskerke en is lid sedert 1995. Hij is onze technische man en heeft in de loop der jaren onze geluidsinstallatie helemaal opgebouwd tot een professionele set die we snel en veilig kunnen opbouwen en bedienen. Als geluidsman hoort hij precies of alles goed is en werkt hij ook tijdens de voorstelling zeer geconcentreerd om het maximale resultaat te krijgen. Naast de BAC is hij een veel gevraagde geluidsman en helpt hij waar mogelijk is.

Annelies de Vos

Annelies de Vos komt uit Terneuzen en is lid sedert 1998. Ze is overal op het toneel te vinden. Haar rol als presentatrice vervult ze al jaren, maar ze heeft ook ieder jaar minstens 1 sololied en zingt ook vaak met meerdere. Daarnaast is ze een bekwame toneelspeler en heeft ze al vele typetjes gespeeld. Ze helpt bij het samenstellen van het programma en ze is altijd in voor een grap en een grol.
Gert komt oorspronkelijk uit Axel en woont al sedert 1986 in Sluiskil. Hij was eerst lid van 1991 tot 2002 en daarna vanaf 2016. Hij was tekstschrijver/regisseur bij het kinder- en jeugdcabaret Het Talent wat hij ruim 29 jaar heeft gedaan. Al snel kwam hij met de BAC in contact en stond hij daar zelf op het podium. In het begin altijd als presentator maar ook bij schetsjes en koorliedjes deed hij mee. Het secretariaat nam hij over en toen hij later terugkeerde werd dat zijn hoofdtaak. Hij regelt de planning en design en zit in diverse werkgroepjes. Als  regisseur heeft hij samen met Diederick de eindverantwoording van de voorstellingen.